Supernova pametna klupa i za osnovce u Kragujevcu

Povodom školske slave Sveti Sava, kablovski operator Supernova obradovao je osnovce u Kragujevcu

Kragujevac, 27. januar 2021. godine – Povodom školske slave Sveti Sava,kablovski operator Supernova obradovao je osnovce u Kragujevcu postavkom pametne klupe u osnovnoj školi „Stanislav Sremčević“. Ovo je druga škola u Srbiji koja je nagrađena za izvanredan uspeh svojih đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

„Srećni smo jer smo prepoznati i mapirani za ovu donaciju u mnoštvu osnovnih škola, čime je dugogodišnji uspeh naših đaka nagrađen. Digitalizacija školstva uzima maha, a ovo je za nas, nakon povezivanja na AMRES računarsku mrežu, još jedan korak kojim ćemo biti na početku, a ne na kraju ovog procesa. Srećni smo i zato što ova donacija dolazi na dan obeležavanja Svetog Save, pa možemo reći da tradicija i digitalna pismenost, mogu i treba da idu ruku pod ruku. Verujemo da će osobine ove pametne klupe omogućiti nove vidove digitalnog opismenjavanja u životu škole, a njeno mesto postavljanja sigurno će biti najposećenije u školskom dvorištu“ – izjavio je Milun Spalević, direktor osnovne škole „Stanislav Sremčević“.

"Pametna klupa svojom multifunkcionalnošću će svim korisnicima omogućiti da stupe na sledeću stepenicu u unapređivanju svojih digitalnih kompetencija. Učenici i nastavnici će njenim postavljanjem u školi biti motivisaniji da svoju kreativnost usmere ka novim horizontima umenja i znanja. Da rade na način koji će biti karakteristika budućnosti i svega onoga što nam na tom polju donose sledeće godine i decenije 21. veka. To će biti vreme kada će sadašnji učenici, kao zreli ljudi, preuzeti odgovornost za prosperitet svoje države. U ovom trenutku, sada, a vidimo da to Supernova svojom donacijom razume i prihvata na pravi način, naša dužnost je da učenike na tom putu ka budućnosti podržimo“ – reči su Gorana Joksimovića, rukovodioca Školske uprave Kragujevac.

 „Naš motiv da podržimo projekat donacija pametnih klupa ogleda se u želji da doprinesemo procesu digitalizacije društva, a naročito deci i školstvu. Stil života kakav živimo danas dodatno naglašava važnost aktivnog korišćenja digitalnih resursa na svakodnevnom nivou. Stoga je izuzetno važno da deca školskog uzrasta budu na tragu novih vidova informisanja i edukacije što im pametna klupa i omogućava. Zamisao je da na ovaj način učenicima pružimo okruženje koje će ih dodatno podstaći da kreativno razmišljaju i postanu inovatori koji će zasigurno nastaviti da unapređuju naše društvo“ - rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Pored toga što omogućava punjenje više mobilnih telefona istovremeno zahvaljujući solarnoj energiji, pametna klupa obezbeđuje povezivanje na internet i korišćenje različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Naime, sve pametne klupe poseduju i platformu za đake sa lekcijama, testovima znanja, edukativnim igrama i drugim zanimljivostima, a na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, učenici mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.