Supernova pametna klupa za novosadske osnovce

Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

Novi Sad, 11. februar 2021. godine – Učenici novosadske osnovne škole „Đorđe Natošević“ od sada će, zahvaljujući kablovskom operatoru Supernova, na raspolaganju imati pametnu klupu koja, pored mogućnosti punjenja telefona, nudi pristup internetu i platformi sa mnoštvom korisnih sadržaja. Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

„Pametna klupa namenjena je našim pametnim, kreativnim i vrednim đacima, koji su, uz podršku svojih nastavnika i roditelja, uspeli da i u vanrednim okolnostima uspešno uče i napreduju. Multifunkcionalnost pametne klupe obećava da će doprineti razvoju digitalnih kompetencija naših učenika, komunikaciji i saradnji, što može samo poboljšati izuzetne obrazovno-vaspitne rezultate koje škola postiže i koji su prepoznati od strane resornog ministarstva i Supernove“, izjavio je Nedeljko Đorđić, direktor osnovne škole „Đorđe Natošević“.

„U vreme digitalne transformacije i dostupnosti digitalnih uređaja i interneta, formiranja digitalnih biblioteka i banki digitalnih resursa podržavamo inicijative poput ove i ovu konkretno, jer želimo da pružimo kvalitetno obrazovanje za svako dete. Pametna klupa će svakako služiti svim učenicima i ostalima koji žele da unaprede svoje digitalne kompetencije i usvoje znanja i umenja koja su potrebna za budućnost. Vreme provedeno na ovoj klupi će svakako doneti novi momenat u razvoju ličnosi i osobina koje su potrebne za život u 21. veku. Očigledno je da je Supernova to prepoznala i omogućila svoj deci da se pripreme za život u digitalnom svetu“, reči su Milana Grujina, rukovodioca Školske uprave Novi Sad.

„Uključili smo se u ovaj veoma važan projekat sa željom da mladima još od osnovne škole obezbedimo kvalitetno obrazovanje u digitalnom okruženju, koje će ih inspirisati da i sami pomeraju granice. Slobodno možemo reći da donacijama inovativnih klupa idemo korak ispred vremena, kreiramo nove digitalne navike, i doprinosimo modernizaciji celokupnog školstva u Srbiji“, rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Supernova pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji, postaje svojevrsno mesto okupljanja đaka u školskom dvorištu. Pored mogućnosti punjenja više telefona istovremeno i povezivanja na internet, ona učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

U okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ od novembra prošle godine klupe su dobili osnovci u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, dok će u narednom periodu biti realizovane donacije za preostalih osam od ukupno jedanaest odabranih škola u Srbiji.