Supernova pametna klupa stigla i u Čačak

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce.

Čačak, 18. mart 2021. godine– Osnovna škola „Ratko Mitrović“ u Čačku četvrta je po redu od ukupno jedanaest škola u Srbiji koju je kablovski operator Supernova nagradio pametnom klupom za izuzetan rezultat učenika.

Supernova pametna klupa omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljuje se u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strawberry energy“.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu prosvete i Supernovi, koji su u našoj školi prepoznali snagu i inovativnost, potrebnu za pravovremene i kvalitetne odgovore na izazove savremenog obrazovanja. Privilegija je, ali i obaveza biti četvrta škola u Republici Srbiji, koja poseduje ovo moderno nastavno sredstvo. Uveren sam da će pametna klupa omogućiti našoj deci i nastavnicima nove modele savladavanja digitalnih veština“ – izjavio je Đuro Ceranić, direktor osnovne škole „Ratko Mitrović“. 

„Najveći dar za svaku školu je onaj koji može unaprediti i olakšati proces učenja i sticanja znanja. U vremenu koje je iza nas to je bila knjiga, a u vremenu koje je pred nama i ka kome hrlimo to su sigurno digitalni uređaji koji nam pomažu da se lakše i brže povežemo sa svetom. U tom smislu pametna klupa je dragocen dar za sve učenike i nastavnike OŠ „Ratko Mitrović“, ali i za grad Čačak. U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljujem se Supernovi, koja prepoznaje važnu ulogu škola u ovom društvenom sistemu i koja ulaže ovu donaciju u osavremenjivanje naših škola“ – reči su Slađane Parezanović, rukovodioca Školske uprave Čačak.

„Naša primarna delatnost jeste razvoj inovativnih rešenja kojima se unapređuje komunikacija i povezivanje ljudi. Progresivne ideje i projekti koji doprinose napretku društva, uvek će imati našu svesrdnu podršku. Tako i pametne klupe, koje dodeljujemo osnovcima, na neobavezujući način podstiču interesovanje za školske aktivnosti. One su zone druženja za đake, ali im takođe omogućavaju da se u neformalnoj atmosferi informišu i prodube svoje znanje, što je u  skladu sa trendovima savremenog pristupa obrazovanju“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce. Uz korišćenje interneta, đaci mogu da pristupe platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.