Supernova pametna klupa od sada i za đake u Ćupriji

Još jedna škola u Srbiji dobila vrednu donaciju

Ćuprija, 8. april 2021. godine– Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Ćupriji peta je škola u Srbiji koju je kablovski operator Supernova nagradio pametnom klupom zbog izuzetnih rezultata učenika. Vredna donacija namenjena je za ukupno jedanaest osnovnih škola širom Srbije čiji su se učenici istakli postignutim uspesima. Pametna klupa, koju poklanja Supernova, omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljuje se u sklopu projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strawberry energy“.

„Ovaj sjajan uređaj krasiće naše školsko dvorište i omogućiće našim učenicima, ne samo nesmetan pristup različitim digitalnim sadržajima, već će im i približiti i povećati svest o održivim izvorima energije i zaštiti životne sredine. Pametna klupa predstavlja fantastičan spoj tehnologije i prirode gde će, na svežem vazduhu, mladi moći da uživaju u svojim omiljenim sadržajima. Nema sumnje da će ovaj poklon dati ogromnu motivaciju učenicima da nastave sa postizanjem odličnih rezultata na takmičenjima i daljem školovanju“ – izjavila je Jelena Lombauer Milanović, direktorka osnovne škole „Đura Jakšić“.

 „Upotrebom tehnologije kao sredstva za sticanje znanja, za komunikaciju sa ostalim učenicima i profesorima podiže se ne samo svest o značaju IT, već se i usavršavaju mnoge druge kompetencije. Sadašnji učenici su rođeni u eri ubrzanog razvoja tehnologije i rastu uz nove načine brzog dolaženja do informacija, znanja, umenja putem njih. Zahvaljujući saradnji MPNTR i kompanije Supernova naši učenici će na kreativan i zabavan način, njima blizak, širiti svoje vidike, a samim tim i uticati na promene u razvoju sve razvijenijeg tehnološkog društva“ – reči su Aleksandre Stevanović, prosvetnog savetnika Školske uprave Jagodina.

„U savremenom svetu u kom živimo i eri digitalnih tehnologija, kada su deca sve više okrenuta zabavnim i interaktivnim sadržajima na internetu, pravi je izazov probuditi školarcima interesovanje za nastavu i klasičan model obrazovanja. Upravo ovaj projekat predstavlja primer boljeg povezivanja škole i mladih i zaista nam je posebno zadovoljstvo što možemo da damo svoj doprinos obrazovanju budućih inženjera, preduzetnika ili naučnika. Pametne klupe koje dodeljujemo osnovcima na lak i zabavan način podstiču decu da se zainteresuju za školske aktivnosti i da u neformalnoj atmosferi prodube svoje znanje“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce. Uz korišćenje interneta, đaci mogu da pristupe platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.