EURONEWS SRBIJA OD MAJA U PONUDI SUPERNOVE

Od maja 2021. godine, korisnici Supernova platforme, imaće mogućnost da budu na najbolji način informisani preko našeg novog TV kanala EURONEWS SRBIJA!

28 godina Euronews, smešten u Lionu, za milione domaćinstava u Evropi predstavlja neformalni javni servis starog kontinenta, a za ljude širom sveta izvor pouzdanih i brzih informacija dostupnih u svakom trenutku. Za sve to vreme, novinari i urednici Euronews-a stvorili su i trude se da sačuvaju reputaciju profesionalnog, objektivnog i nezavisnog medija.

Nova faza razvoja kompanije je uspostavljanje franšiznih TV stanica u zemljama na rubovima EU. Tokom posete francuskog predsednika Makrona Srbiji jula 2019. godine objavljeno je da se franšiza nudi i Srbiji.

Od jula 2019. godine Arena Channels Group počela je da pravi modernu i raznovrsnu medijsku grupu koja će obezbediti da njen osnivač Telekom Srbija postane vodeći provajder medijskog sadržaja za korisnike Telekomovih distributivnih platformi. U grupi je bio previdviđen i informativni kanal pa je ponuda Euronews-a bila odlična prilika da se u grupi pojavi etablirani brend vesti poznat po svom profesionalizmu i objektivnosti. Između Arena Channels Group i Euronews potpisan je ugovor o franšizi koji podrazumeva da se osniva TV stanica koja ne samo što preuzima vizuelni i sadržinski identitet Euronews-a u Lionu već poštuje i uređivačke standarde medija čiji će logo nositi.

Upravo formalna obaveza i želja uredništva Euronews Srbija da pokrene moderan, profesionalan, nepristrasan i objektivan TV kanal sa digitalnom platformom pod krilaticom Euronews-a „Sva gledišta“ (All views) privukli su novinare iz raznih srpskih redakcija da dođu u novi tim koji teži da unese dugo očekivanu nepristrasnost u polarizovanu medijsku scenu Srbije.

Tim Euronews Srbija danas čine neka od najpoznatijih i najpoštovanijih imena srpske medijske scene poput Bojana Brkića,Živane Šaponje Ilić, Milana Šarića, Roksande Babić, Nemanje Milutinovića, Marka Subotića i drugih.

Program Euronews Srbija teći će po šemi klasičnog news kanala što znači da će se vesti emitovati tokom čitavog dana sa reporterima raspoređenim na svim tačkama na kojima se odvijaju događaji. Rotacija vesti biće dinamična i učestala kako bi gledaoci koji nemaju mnogo vremena za gledanje televizije mogli za kratko vreme da dobiju sve relevantne informacije o događajima u zemlji i svetu.

Od maja 2021. godine, korisnici Supernova platforme, imaće mogućnost da budu na najbolji način informisani preko našeg novog TV kanala EURONEWS SRBIJA!