Pametna klupa za osnovce u Vlasotincu

Donacija Supernove obradovala đake još jedne škole u Srbiji

Vlasotince, 12. maj 2021. godine– Đaci osnovne škole "8. oktobar" u Vlasotincu od danas će na raspolaganju imati pametnu klupu, a ovo je šesta škola u Srbiji kojoj je kablovski operator Supernova donirao pametnu klupu zbog izuzetnih rezultata učenika. Pametna klupa omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljuje se u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strawberry energy“.

„Zadovoljstvo je zaista veliko jer je OŠ „8.oktobar“ u Vlasotincu prva škola na jugu Srbije, i jedna od jedanaest u Srbiji koja dobija pametnu klupu. Pametna klupa je pravi pokazatelj da se razvijamo u skladu sa vremenom u kome živimo. Edukativne i tehnološke mogućnosti pametne klupe podstiču ekološku svest kod korisnika, mogućnost korišćenja solarne energije i održivost obnovljivih izvora energije. Razvoj digitalne pismenosti i međupredmetnih  kompetencija, korelacija i spoj znanja iz fizike, biologije, ekologije, informatike i sve to na jednoj klupi u školskom dvorištu“ – reči su Svetlane Kocić, direktora škole „8.oktobar“.

„Generacije koje dolaze sve više koriste tehnologiju, tako da pametna klupa koju danas dobija škola ’’8.oktobar’’ u Vlasotincu ide u susret potrebama učenika. Ona će svojom multifunkcionalnošću svim učenicima i ostalima služiti da unaprede svoje digitalne kompetencije. Ako nam je jedan od  ciljeva  da pripremamo učenike za život, a to je život u 21. veku koji podrazumeva i korišćenje digitalnih resursa na svakom nivou, onda ova saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Supernove to i omogućava. Možemo slobodno reći da ovakve progresivne ideje i projekti  doprinose  razvoju  društva uopšte“ – izjavila je Marina Ilić, rukovodilac školske uprave Leskovac.

„Moderno doba u kome živimo i neprestani razvoj tehnologije menjaju navike i način na koji učimo i radimo. Važno je da i u edukaciji dece pratimo savremene trendove i tako zadržimo pažnju školaraca koji su odrasli uz internet. Pametna klupa je jedan od načina da se nastava, i obrazovanje u celini, prilagode potrebama učenika i da ih motiviše da i u daljem životu koriste prednosti tehnologije. Za osnovce u Vlasotincu ovo će biti jednostavan i zabavan način da obave školske aktivnosti i da na otvorenom, u neformalnoj atmosferi, dodatno razvijaju svoje znanje“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.