Supernova nagrađuje odličan uspeh osnovaca

Učenici u Gornjem Milanovcu dobili pametnu klupu

Gornji Milanovac, 28. maj 2021. godine – Kablovski operator Supernova nagradio je pametnom klupom učenike osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu za izuzetne rezultate. Ovo je jedna od ukupno jedanaest škola u Srbiji koje su dobile pametnu klupu u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznalo i nagradilo dugogodišnji trud i uspeh učenika naše škole. Prethodna godina bila  je veliki ispit i za učenike i za nastavnike, na kom su pokazali da nastava može i mora ići ukorak sa vremenom i tehnološkim dostignućima, a donacija u vidu pametne klupe pomoći će u daljem usavršavanju digitalnih kompetencija svih učesnika obrazovnog procesa. Izuzetno nam je drago što je rad pametne klupe usaglašen sa svim ekološkim standardima, budući da naša škola, kroz projekat „Eko-škole“, ulaže veliki trud u podizanje svesti ljudi o značaju ekološki čiste sredine“, izjavila je Dragana Nikitović direktor osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca.

„Digitalnom dobu u kome živimo prilagodio se čitav svet, pa i škole. Da bi odgovorile izazovima vremena, škole su osavremenile nastavna sredstva, usvojile nove metode rada, nove načine učenja, usvajanja znanja. Digitalna klupa koja na ovako svečan način, zahvaljujući firmi Supernova, ulazi među milanovačke učenike još je jedno od nastavnih sredstava koje pomaže da se prati svet“, reči su Slađane Parezanović rukovodioca školske uprave Čačak.

„Supernova nastoji da prati svetske trendove, a u ovom trenutku modernizovanje obrazovanja i unapređenje informatičke pismenosti jedna je od aktuelnijih tema u svetu. Inovativne ideje, koje doprinose unapređenju komunikacija i napretku društva nalaze se u fokusu Supernove. U skladu sa tim, pored toga što će pametna klupa uticati na bliže upoznavanje đaka osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ sa savremenim tehnologijama, doprineće i podsticanju njihovog interesovanja za školske aktivnosti na neobavezan način, kao i na unapređenje procesa učenja i sticanja znanja, što je i krajnji cilj ovog projekta“, navela je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Zahvaljujući solarnom napajanju, pametna klupa omogućava punjenje baterija mobilnih uređaja, ali i besplatan pristup internetu, kao i digitalnim, edukativnim i zabavnim sadržajima prilagođenim deci školskog uzrasta. Prilikom povezivanja na internet, učenici dobijaju mogućnost da pristupe onlajn platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i ostalim interesantnim sadržajima, dok na informativnoj stranici brzo i jednostavno mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.