Jedanaest osnovnih škola u Srbiji dobilo Supernova pametne

PAMETNA KLUPA STIGLA I U UMČARE

Umčari, 31. maj 2021. godine – Osnovna škola „Mića Stojković“ sa sedištem u Umčarima jedanaesta je škola u Srbiji koju je kablovski operator Supernova nagradio za postignute rezultate donacijom pametne klupe. Ovim je zaokružen ciklus donacija koji je Supernova realizovala u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

Super pametna klupa, koja sada krasi dvorišta škola u svim delovima Srbije, omogućava učenicima povezivanje na internet, punjenje telefona i korišćenje platforme sa edukativnim i zabavnim sadržajima.

„Drago nam je da je škola koja ima svoju Učenicku zadrugu i koja je u Projektu Obogaćeni jednosmenski rad, škola sa državnim prvakinjama u rukometu, prepoznata od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja, kao ustanova koja zaslužuje ovako jedan vredan i moderan poklon, koji prati sva nova tehnološka dostignuća. Takođe, zadovoljstvo mi je što će pametna klupa Supernove obogatiti sve ono što činimo za naše učenike. Sada će naši učenici, dok čekaju školski autobus imati mogućnost da vreme utroše u korišćenju pametnih edukativnih sadrzaja, koja će ova donacija učiniti“, izjavio je Vladimir Bokić, direktor osnovne škole „Mića Stojković“.

"Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama u prilici smo da doprinesemo procesu razvoja i digitalizacije škola. Važnost ovog projekta i donacija školi čini da se učenici i kolege u školama osete uvaženim, budu motivisani da podignu lestvicu nastavnog procesa, umenja i znanja i koriste prilagođene edukativne sadržaje, sa tendencijom primene i u samoj nastavi. Svakako će pametna klupa naći svoje mesto u školi - među učenicima, mesto okupljanja, dogovaranja, mesto pomoći informisanja i mesto sticanja i razvoja digitalnih kompetencija", rekao je Dragan Filipović, rukovodilac školske uprave Beograd.

"Ovaj projekat nam je izuzetno drag jer smo školama širom Srbije omogućili da u svojim dvorištima koriste napredni digitalni alat u svom svakodnevnom školskom zivotu. Pored standardnih benefita poput korišćenja punjača mobilnih uređaja i besplatnog wi-fi interneta, nadamo se da ćemo pametnim klupama inspirisati mlade generacije da i sami kreiraju napredne proizvode kojima će poboljšati svet“ – rekao je Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy.

„Projekat donacija pametnih klupa za nas je veoma značajan i posebno drag, jer smo đacima, koji odrastaju u digitalnoj eri, kada je tehnologija sveprisutna, omogućili da uče i zabave se na inovativan način. Kroz ovaj projekat, pokazali smo pre svega razumevanje za današnje potrebe dece i mladih i želju da im obrazovanje i vreme provedeno u školi učinimo lakšim i lepšim. Pametne klupe, koje smo donirali u 11 osnovnih škola širom Srbije, pravi su pokazatelj učenicima šta sve može da kreira sinergija nauke, tehnologije i ekologije. Oduševljenje koje nas je dočekalo u svakoj školi, kako đaka tako i nastavnog osoblja, podstrek je za sve nas da planiramo dalje aktivnosti koje će našim školama omogućiti interaktivnije okruženje koje će ih nadahnuti za dalje unapređivanje na svim poljima“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce. Uz korišćenje interneta, đaci mogu da pristupe platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

Pored osnovne škole „Mića Stojković“, Supernova je pametne klupe dodelila školama u Novom Sadu, Beogradu, Čačku, Ćupriji, Vlasotincu, Kragujevcu, Paraćinu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu i Raškoj.